Categories
Uncategorized

Kuinka voit tehdä parempaa kahvia

(Monien mielestä kahvimyllyillä saa valmistettua maukkainta kahvia)

Vaikka olisit ostanut maailman parhaimman kahvinkeittimen, aamukahvisi tulee olemaan vain yhtä hyvää kuin käyttämäsi kahvipavut. Ja lähes kenenkä tahansa kahviasiantuntijan mielestä saat parhaimmat tulokset ja parhaimman makuisen kahvin jauhamalla kahvisi pavut itse. Joten jos sinulla ei vielä ole kahvimyllyä keittiössäsi, kannattaa harkita sellaisen hankkimista. Kahvimyllyt ovat loistavia sijoituskohteita, jotka maksavat itsensä takaisin kaikille niihin sijoittaneille. Tässä artikkelissa jaan hyödyllistä tietoa kahvin jauhamisesta.

Yleistä kahvin jauhamisesta

Kahvin jauhaminen myllyllä on välttämätön vaihe uuttamisen ja paahtamisen välissä. Hyvänmakuista kahvia ei voi tehdä isoista kokonaisista pavuista. Saat aina valmistettua paljon paremman makuista kahvia itse jauhamistasi kahvipavuista. Valmiit kaupasta saatavat kahvipavut eivät yksinkertaisesti lyö vertoja kotitekoiselle kahville.

Mutta palataksemme takaisin aiheeseen, peukalosääntönä hyvänmakuisen kahvin valmistamisessa voidaan pitää sitä, että mitä tuoreempaa kahvisi on, sen paremman makuista se on. Jauhettuasi kahvin sen aromit alkavat häviämään välittömästi, joten mikäli haluat kahvisi olevan mahdollisimman maukasta, suosittelemme lämpimästi kahvimyllyn käyttämistä.

Kahvin jauhaminen erilaisilla menetelmillä

Kahvin jauhamiskarkeus vaikuttaa eniten siihen, kuinka nopeasti kahvi valuu suodattimesta läpi. Jos kahvisi on liian karkeaa, se valuu liian nopeasti suodattimestasi ja aromit eivät ehdi imeytyä kahviisi. Jos kahvi taas on liian hienojyväistä, vesi ei välttämättä valu siitä läpi, jolloin kahvia ei valu lainkaan. Tästä syystä kahvia ostaessa on tärkeää tietää ensiksi kahvin jauhamiskarkeus.

Minkälainen on paras kahvimylly kahvin jauhamiseen?

Markkinoilla myydään enimmäkseen kahdenlaisia kahvimyllyjä – käsikäyttöisiä ja sähköisiä. Sähköiset myllyt ovat kalliimpia kuin käsikäyttöiset, mutta niillä saat jauhettua nopeammin isomman määrän kahvia. Käsikäyttöinen mylly taas on yleensä halpa, mutta kahvin jauhaminen vaatii myllyllä usein huomattavia voimia. Käsikäyttöinen mylly on kuitenkin yleensä kooltaan pieni ja kevyt ja kulkee näin helposti mukanasi muun muassa matkoille. Sinun kannattaa siis valita sellainen kahvimylly, joka soveltuu parhaiten käyttötarkoituksiisi.