Categories
Uncategorized

Tärkeimmät keittiövälineet – näillä kokkaaminen sujuu kuin tanssi!

(Keittiövälineisiin kannattaa panostaa, mutta niistä ei kannata maksaa tarpeettoman paljon)

Keittiövälineet ovat eittämättä tärkeitä kaikille kotikokeille ja ruoan laittajille. Siksi haluankin tässä blogissa kertoa tärkeimmistä keittiövälineistä ja siitä millaisia välineitä kotikokin kannattaa hankkia. Kannattaa suosiolla kuitenkin unohtaa kalliit keittiövälineet, jotka ovat suunniteltuja vain yksiin tarkoituksiin – ne maksavat tarpeettoman paljon ja aiheuttavat turhaa vaivaa ruokaa laittaessasi. Sen sijaan, suosittelen edullisten ja monikäyttöisten keittiövälineiden hankkimista verkkokaupoista. Kitchentime.fi myy esimerkiksi todella halpoja, monikäyttöisiä ja laadukkaita välineitä, jotka kestävät kovaakin käyttöä.

Laatu keittiöveitsi

Tulet pääsemään todella pitkälle hankkimalla aluksi vain yhden erittäin laadukkaan keittiöveitsen. Kannattaa kysyä kauppiaalta millainen veitsi kannattaa hankkia. Tärkeintä keittiöveitsen hankkimisessa on se, ettet ainakaan hanki sitä pelkästään sen ulkonäön perusteella. Veitsestä ei nimittäin näe päällepäin, kuinka laadukas se on.

Laadukas kattila

Kattila on keittiöväline, jota tulet taatusti käyttämään ja tarvitsemaan paljon laittaessasi ruokaa. Siksi kannattaa hankkia käytännöllinen kattila, joka sopii moniin eri tarkoituksiin.

Teflonpinnoitettu kattila ei esimerkiksi ole kovin käytännöllinen, koska se rajoittaa muiden keittiövälineiden käyttämistä. Teflonkattilan sisältöä ei esimerkiksi voi sekoittaa metallivälineellä, koska se voi naarmuttaa kattilaa. Siksi paksupohjainen kattila on erinomainen ratkaisu. Sen paksu pohjaa pysyy suorana kovassakin käytössä ja voit huoletta sekoittaa paksupohjaisen kattilan sisältöä myös metallisella välineellä.

Leikkuulauta

Vaikka voisi helposti kuvitella, että kaikki leikkuulaudat ovat samanlaisia todellisuudessa leikkuulautojen ominaisuudet vaihtelevat paljon laudan materiaalin mukaan. Muovisia keittiölautoja voi esimerkiksi pestä astianpesukoneessa toisin kuin puisia. Huono puoli muovisissa laudoissa on kuitenkin se, että veitset jättävät muovisiin lautoihin helposti syviä uurteita, jotka tekevät seuraavat ruoanlaitto kerroistasi haastavampia ja myös laudan puhdistamisesta vaikeampaa. Voit suoraan unohtaa kaikki lasiset ja marmoriset laudat, koska ne tylsistyttävät ja pilaavat keittiöveitsesi saman tien.

Yleisenä sääntönä voidaan todeta, että leikkuulaudan materiaalin tulisi olla pehmeämpi, kuin käytettävän veitsen. Kiviset ja lasiset leikkuulaudat tuhoavat veitsesi saman tien, mutta niitä voi käyttää vallan mainiosti esimerkiksi ruokien tarjoilemisessa.