Categories
Uncategorized

Kuinka juoksijan kannattaa valmistautua pitkää matkaa varten?

Kuinka juoksijan kannattaa valmistautua pitkää matkaa varten?

Pitkä juoksu kuuluu melkein kaikkien juoksijoiden treeniohjelmiin, mutta miten oikein valmistaudut matkalle ja suoritat viikon pisimmän juoksusi? Tässä on muutamia vinkkejä pitkää lenkkiä valmistautumista varten.

Aloita tankkaaminen pari päivää ennen juoksuasi

Aloita oikeilla ruoilla ja aloita syömään tavallista enemmän ruokaa jo muutama päivä ennen juoksua. Se miten hyvin tulet juoksemaan lenkkisi tulee riippumaan pitkälti siitä, miten hyvin olet hoitanut ravitsemuksesi. Hyvä uutinen on, että tätä muuttujaa voidaan helposti hallita oikealla aterioiden suunnittelulla. Minulla on itselläni ollut tapana tankata brunssi aamiaisella paljon hiilihydraatteja kehooni kaksi päivää ennen juoksuani.

Lue sääennuste

Ota selville juoksupäiväsi sääennuste. Jos sääennusteen mukaan, juoksupäivänäsi tulee satamaan kannattaa harkita lenkin siirtämistä seuraavalle päivälle tai sadetakin pukemista päälle. Jos ennusteen mukaan juoksupäiväsi tulee olemaan hellepäivä, ei kannata pukea montaa vaatekerrosta päälle.

Suunnittele matkasi etukäteen

Kannattaa miettiä missä ja mihin kellonaikaan tulet tekemään pitkän lenkkisi. Tämä saattaa paljastaa sinulle joitain ylimääräisiä näkökohtia, joita et ole ehkä ajatellut, kuten vesipullon tai urheilujuoman asettaminen jonnekin reitin varrelle.

Kerro muille ihmisille lenkistäsi

Kerro perheenjäsenellesi tai jollekin muulle läheisellesi suunnitelmastasi. Tämä kannattaa tehdä siltä varalta, jos sinun on otettava heihin yhteyttä mistä tahansa syystä. Et voi koskaan olla liian varovainen tiellä.

Nuku riittävästi

Viimeisenä, mutta ei varmasti vähäisimpänä – nuku tarpeeksi. Riittävät yöunet etenkin kaksi yötä ennen juoksua ovat olleet omalle suoriutumiselleni aina tärkeimmät.