Categories
Uncategorized

Miksi ihmiset aloittavat juoksemisen – 3 tärkeintä syytä

Miksi ihmiset aloittavat juoksemisen – 3 tärkeintä syytä

Ihmiset aloittavat juoksemisen monista eri syistä. Jotkut juoksevat, koska haluavat laihtua, parantaa terveyttään, kilpailla kilpailuissa tai vain kokeilla jotain uutta. Riippumatta siitä miksi sitten aloitat juoksemisen, tulet kokemaan harrastuksen monet eri fyysiset, henkiset ja emotionaaliset edut. Seuraavaksi kerron joistakin parhaimmista harrastuksen tarjoamista hyödyistä.

  1. Juokseminen parantaa terveyttä

Yksi juoksemisen suurimmista eduista on, että se on hyvää terveydellesi. Juokseminen tarjoaa erinomaisen tavan vahvistaa sydäntäsi ja parantaa veren ja hapen tehokasta virtausta kehossasi. Tämä myös madaltaa sydänkohtauksen riskiä.

Liikunta ja terveellisen painon ylläpitäminen ovat parhaimpia tapoja vähentää verenpainetta luonnollisesti, jos se on sinulla normaalia korkeampi. Jos sinulla on korkeat kolesterolitasot, juokseminen voi myös auttaa pitämään kolesterolisi kurissa. Juokseminen ja muut urheilulliset harrastukset lisäävät myös luutiheyttä, mikä torjuu osteoporoosia.

  1. Voit pudottaa painoasi

Monet ihmiset aloittavat juoksemisen pudottaakseen ylimääräisiä kiloja. Ja hyvästä syystä, sillä juokseminen on erittäin tehokas tapa polttaa kaloreita ja laihtua. Jos sinulla on jo valmiiksi terveellinen paino, juokseminen on silti hyväksi sinulle, koska juokseminen voi auttaa sinua ylläpitämään painoasi.

  1. Voit tavata uusia ihmisiä

Jotkut juoksijat nauttivat juoksemisesta kaikessa hiljaisuudessa yksin, mutta toiset näkevät juoksemisen sosiaalisena mahdollisuutena. Juoksukaverin löytäminen tai ryhmän kanssa juokseminen on hieno tapa luoda yhteisöllisyyttä. Voitte asettaa yhteisiä tavoitteita ja saavuttaa ne yhdessä. Lisäksi juoksukaverin tai juoksuryhmän kanssa juomisen voi auttaa sinua pysyä motivoituneena lajiin. Jos haluat juosta seuraavan Helsinki maratonin juoksuryhmän kanssa – tämä hotelli Helsingissä tarjoaa erinomaiset puitteet yöpymiselle.