Categories
Uncategorized

Terveellisempi syöminen vapaa-ajalla

Terveellisempi syöminen vapaa-ajalla

Lomalla terveellinen syöminen voi usein unohtua tai olla haastavaa, johtuen houkutusten valtavasta määrästä. Kotimaan matkailu on tällä hetkellä ajankohtaista ja kasvattaakin suosiotaan ulkomaille matkustamisen hankaloituessa rajoitusten vuoksi.

Kotimaan matkailu antaa edun tehdä terveellisempiä valintoja, koska tiedot ovat yleensä todella hyvin saatavilla ja niihin voi lähtökohtaisesti aina luottaa. Puhtaat ja laadukkaat raaka-aineet ovatkin yksi myyntivalteista ja se onkin terveellisen syömisen kannalta todella hyvä asia.

Hengähdystauko viikonloppuna

Monet ravintolat ja hotellit tarjoavat ruokaa jopa ympäri vuorokauden. Esimerkiksi viikonloppu brunssi Helsingissä , Oulussa, Tampereella tai Turussa on pientä ylellisyyttä, jota kannattaa harkita. Hotellit ja ravintolat tarjoavat terveellistä ruokaa tuoreista raaka-aineista, jotka on usein peräisin lähialueiden tuottajilta. Kasvisvaihtoehdot ovat lisääntyneet huimaa vauhtia ja tarjonta onkin todella kattavaa. Terveellinen syöminen onkin siis päivä päivältä helpompaa.

Kasvisvaihtoehtoihin panostavia ravintoloita ja ruokapaikkoja löytyykin nykyään runsain mitoin ja voit syödä usein paljon huolettomammin, tasokasta ja terveellistä ruokaa, mausta tinkimättä. Ravintoloiden lisäksi myös kahviloiden tarjontaan on ruvennut ilmestymään ruokaisampia tarjottavia, brunssimaisia ateriakokonaisuuksia, paikan päällä syötäväksi, tai helposti mukaan otettavaksi.

Piknik luonnon helmassa

Lähimatkailua parhaimmillaan on viikonloppupiknik luonnon helmassa, nauttien puistojen ja metsien kauniista miljööstä. Kannattaakin varata mukaan herkullisia voileipiä tuoreiden tomaattien, kurkkujen ja lehtisalaatin kera. Perheen kesken tai ihan romanttisesti kahden vapaa-ajasta nauttien on mitä parasta tekemistä viikonloppuna rentoutuen ilman kiirettä.

Kotona valmistettavien eväiden sisällön tietää yleensä itse, joten ravintosisältöön voi etukäteen vaikuttaa melkoisesti. Kaupasta ostettaessa kannattaakin tutkia tuoteselosteet tarkoin, jotta tietää varmasti, mitä onkaan ostamassa. Tässä kohtaa voikin vähentää lisäaineiden ja kaloreiden saantia melkoisesti ja piknikillä ollessa ei tarvitse miettiä syömistä sen enempää.