Categories
Uncategorized

Tee itsellesi ja perheellesi juhlavampi ateria helpommin

Tee itsellesi ja perheellesi juhlavampi ateria helpommin

Arjen keskellä hyvän ja maukkaan aterian valmistaminen itselle ja perheelle on hyvä ja helppo tapa nostaa mielialaa ja tuoda rauhallista oloa talven pimeyteen. Uuden ja erilaisen ruoan valmistaminen on hyvä keino tuoda vaihtelua rutiinien keskelle. Koko perheen voimin kokkaaminen on hyvä keino tuoda lapsetkin mukaan ruoan laittoon ja opettaa heille taitoja.

Viikonloppuisin on yleensä hieman enemmän aikaa panostaa koko perheen yhteisen aterian laittamiseen. Se kannattaakin suunnitella osittain jo viikolla ja mahdollisuuksien mukaan hakea tarvittavat raaka-aineet jo muiden ostosten lomassa. Näin säästät aikaa ja vaivaa, eikä erillistä reissua välttämättä tarvita. Tuoreet ja nopeasti käyttöön tulevat ruoka-aineet ovat helppo hakea tarvittaessa, jolloinka kauppareissusta tulee lyhyempi ja stressittömämpi. 

Sous vide kypsennys on kokeilemisen arvoinen tekniikka ruoanvalmistuksessa. Näin saat mureampaa, ravintolatasoista ruokaa helpommin, ilman että sinun tarvitsee käyttää hirveästi vaivaa ja vahtia paistamista. Näin pystytkin keskittymään lisukkeiden valmistukseen enemmän ja esimerkiksi antaa huomiota lapsille ja neuvoa heitä, kun ruoka valmistuu osittain kuin itsestään.

Juhlavampi kattaus tuo tunnelmaa 

Kun panostat kattaukseen, koko perhe aivan varmasti nauttii ja viihtyy aterian ääressä pidempään, eikä kiirehdi esimerkiksi videopelien ääreen. Kattauksella pystyt luomaan tunnelmaa, jolla ruokailijat rentoutuvat ja nauttivat jokaisesta ruokalajista. Kattauksessa kannattaa huomioida moni asia. Kuten vaikka Iittala lasit, jotka soveltuvat monikäyttöisyytensä ja ajattomuutensa ansiosta monien eri juomien ja ruokien kanssa, ilman että ne häiritsevät itse ateriointia. 

Servetit, nuo unohdetut ja aliarvostetut koristeet, joilla on selvä käyttötarkoitus. Niiden avulla saat edullisesti ja helposti tuotua lisätunnelmaa ruokapöytään. Servetit ovat käytännöllinen yksityiskohta ja voit yrittää opetella taittelemaan servettejä erilaisiksi objekteiksi, jotka varmasti piristävät ruokailijaa.