Categories
Uncategorized

Valmista vegepainotteinen ateria helposti

Valmista vegepainotteinen ateria helposti

Vegaaninen tai runsaasti kasviksia sisältävä ruoka voi kuulostaa isotöiseltä tai hankalalta valmistaa. Tosiasiassa kasvikset ovat helppoja ja yksinkertaisia työstää ja valmistaa herkulliseksi ateriaksi. Kasvisten syöminen voi myös olla miellyttävää ja herkullista hyödyntämällä erilaisia mausteita ja kastikkeita, sekä lisukkeita aterioiden tukena ja lisänä.

Paljon kasviksia sisältävät ateriat ovat terveellisiä ja niiden avulla voit edistää terveyttäsi ja jaksamistasi. Kasviksista saat paljon terveyttä edistäviä vitamiineja ja hivenaineita, sekä kuituja, joita kehosi tarvitsee mielellään joka päivä. 

Voit toki myös aloittaa pienestä, kuten esimerkiksi vaihtamalla perunat bataattiin, korvata osan pastasta porkkanoilla tai yksinkertaisesti pienentää lautasella olevan lihan määrää ja lisätä täyttävää salaattia. 

Terävät ja kestävät työkalut

Hyvien työkalujen avulla vihannesten ja juuresten kuoriminen, pilkkominen, paloittelu ja leikkaaminen käy paljon helpommin ja nopeammin, kuin liian pienien tai tylsien. Leikkaamiseen erityisesti Fiskars veitset ovat laadukkaita, kestäviä ja pitkään terävinä pysyviä, jonka ansiosta saat helposti leikattua ja pilkottua kaiken samalla kertaa, eikä turhautumista esimerkiksi juuri nopean tylsymisen takia. 

Laadukkaat kattilat ja paistinpannut, jotka kuumenevat tasaisesti, myös kypsentäen ruoan tasaisesti ovat loistava väline ruoanvalmistuksessa onnistumiseen. Kasvisten valmistaminen voi monesti tuntua hankalalta vääränlaisten välineiden takia, joten kannattaa todella kiinnittää huomiota välineisiin, joiden avulla ruokaa valmistat. 

Mausta uudella tavalla

Käykö kasvisruoka puuduttavaksi? Jos olet löytänyt itsellesi mieleisiä ruokalajeja ja osaat valmistaa niitä jo hyvin ja helposti, kokeilisitko maustaa niitä uudenlaisilla tavoilla? Näin saisit pienillä muutoksilla, esimerkiksi pienillä lisuke tai kastike muutoksilla saisit aivan uudenlaista potkua ruokaan. Ruokien maustamisella onkin iso rooli ruoan maukkauden kanssa. Kannattaakin rohkeasti kokeilla erilaisia mausteita ja kastikkeita, joiden avulla varmasti ruoasta, kuin ruoasta on mahdollista saada loistava makuelämys!