Categories
Uncategorized

Kun ruuanlaitto ei huvita

Vaikka olenkin hyvä kokki ja suhtaudun ruokaan intohimoisesti, on minun pakko myöntää, että välillä ruuanlaitto ei huvita tipan tippaa. Toisinaan pilkkominen, patojen ja pannujen kanssa häärääminen ja ruuan valmistumisen odottaminen ei vain jaksa kiinnostaa ja silloin on ihan ok mennä sieltä, mistä aita on matalin. Tässä blogipostauksessa esittelen muutamia vinkkejä mitä itse olen havainnut toimivaksi tehdä silloin, kun ruuanlaitto todella laiskottaa!

Einekset ovat ihan ok

Vaikka terveellisen, kotona valmistetun ruuan puolesta paljon puhutaankin, einekset ovat silloin tällöin valmistettuna ihan hyvä ratkaisu. Eineksiä löytyy nykyään vaikka minkälaisia, eikä mikroannos välttämättä tarkoita, että ruoka olisi epäterveellinen. Eineksiä ei kannata syödä liikaa tai joka päivä, mutta silloin tällöin syötynä ne ovat aivan ok. Einekset ovat myös nopea ratkaisu silloin, kun ruokaa ei yksinkertaisesti ehdi laittaa.

Piknik

Piknik puistossa, mikä olisikaan sen hauskempi tapa nauttia ruuasta yhdessä! Jos ruuanlaitto kotona ei kiinnosta, kutsu ystäviä tai perheenjäseniä mukaan ja mene puistoon piknikille. Kun jokainen osallistuja tuo jotakin syötävää mukanaan, teillä on pian edessänne piknik-viltillinen herkkuja. Hyviä ja terveellisiä piknikeväitä ovat esimerkiksi dippivihannekset, täytetyt kolmioleivät ja jäädytetyt hedelmäviipaleet.

Luota ammattilaiseen

Vaikka kotiruoka onkin monelta kantilta katsoen kannattava ratkaisu arjessa, joskus on hyvä luottaa ammattikokkiin ja lähteä ulos syömään. Mikä onkaan parempaa kuin istua valmiiseen pöytään ja nauttia hyvästä palvelusta ja ruuasta! Moni ravintola helsingissä on tunnettuja erinomaisista keittiöistään, joita kannattaa ehdottomasti käydä kokeilemassa

Suosittelen kokeilemaan näitä ideoita seuraavan kerran, kun ruuanlaitto kotona tuntuu vaivalloiselta. Voit löytää uusia makumaailmoja, jännittäviä elämyksiä ja mikä parasta – et joudu itse tiskaamaan!