Helppo terveellinen pannuateria

Helppo terveellinen pannuateria

Mielestäni et voi koskaan omistaa liian montaa pannuruoka reseptiä. Pannuruokia on helppoa tehdä, koska sinun tarvitsee vain laittaa ainekset kasaan ja odotella, eikä tiskiäkään tule liiaksi. Pannuruokien tekemiseen kelpaa mikä tahansa pannu ja liesi, mutta valurautapannu ja induktioliesi sopii pannuruokien valmistamiseen parhaiten. Valurautapannu on kaikkien kotikokkien ystävä ja se säilyy hyvässä käytössä parhaimmillaan melkein ikuisesti. Etuna sille on myös se, ettei se voi naarmuuntua, joten metalliset ruoanlaittovälineet paistossa sopivat myös. Pannua ei tulisi kuitenkaan pestä astianpesukoneessa, vaan kuumalla vedellä ja harjalla pesu ruoanlaiton jälkeen riittää. Pannu tulisi myös kuivata välittömästi pesun jälkeen.

Esittelen tässä artikkelissa erään klassikko pannuaterian: Pyttipannun. Tämä on yksi nuorten lasten suosikki ruoista ja myös aikuiset tykkäävät siitä.

PYTTIPANNU
12 perunaa
400 g mausteista makkaraa
4 kananmunaa
0,5 tl kuivattua oreganoa
0,5 tl kuivattua timjamia
0,5 tl kuivattua persiljaa
0,5 tl kuivattua timjamia
suolaa ja chiliä oman maun mukaan

 

Keitä aluksi perunat ja jätä ne hieman koviksi. Pilko sitten makkarat ja perunat ja paista ne reilussa öljyssä. Lisää mausteet ja sekoita. Lopuksi riko kananmunat pannuun ja anna hyytyä! Nauti!