Herkullinen mustikkapiirakka kermaviilitäytteellä

Herkullinen mustikkapiirakka kermaviilitäytteellä

Mustikkapiirakka on yksinkertainen mutta herkullinen uunissa paistettava jälkiruoka. Se koostuu loppujen lopuksi vain pohjasta –  joka voi olla muro-, pulla, tai sokerikakkutaikinaa – ja useimmiten perunajauhoihin ja sokeriin sekoitetuista mustikoista. Mustikkapiirakan kylkeen sopii esimerkiksi vaniljakastike.

Suomen itsenäisyyden satavuotisjuhlan kunniaksi järjestettiin kilpailu, jonka mukaan mustikkapiirakka oli iästä riippumatta suomalaisten suosikki jälkiruoka, mikä ei ole kovin suuri yllätys. Alla on mustikkapiirakkaohje, jossa on käytetty kermaviiliä täytettä mehevöittämään sekä kaurahiutaleita tekemään pohjasta erityisen rapean.

Taikina:

125 g voita tai margariinia

¾ dl sokeria

1 muna

½ dl vehnäjauhoja

½ tl leivinjauhetta

4 dl kaurahiutaleita

Täyte:

3 dl mustikoita

2 dl kermaviiliä

½ dl sokeria

1 muna

2 tl vaniljasokeria

Vatkaa rasva ja sokeri vaahdoksi, lisää muna jatkaen koko ajan vatkaamista. Sekoita vehnäjauhot, leivinjauhe ja kaurahiutaleet keskenään ja lisää ne rasvan, sokerin ja munan sekaan. Voitele piirakkavuoka ja levitä sitten taikina sen pohjalle ja reunoihin. Kaada päälle mustikat, sekoita kermaviiliseoksen ainekset keskenään ja kaada se mustikoiden päälle. Paista piirakkaa 175-asteisessa uunissa keskitasolla noin 35 minuuttia.

Tällä ohjeella tulee taatusti mehevä mustikkapiirakka! Mustikat voi halutessaan korvata myös muilla marjoilla. Mustikat ovat tunnetusti melko sotkuisia, mutta tahrojen poistoon on muutama niksi. Voit hieroa sitä sappisaippualla ja antaa sen vaikuttaa puolisen tuntia ennen kuin heität vaattteen pesukoneeseen. Sinun on mahdollista ostaa pyykinpesukone veikonkoneesta ellet vielä omista sellaista. Voit myös hieroa tahraan soodaa ja yrittää sitten pestä sen kylmällä vedellä. Tuoreeseen tahraan saattaa vielä toimia kuuma vesi ja tahran kimppuun kannattaakin käydä mahdollisimman nopeasti!