Keittiön kaunis ja miellyttävä sisustus rentouttaa mieltä

Keittiön kaunis ja miellyttävä sisustus rentouttaa mieltä

Terveellinen syöminen on tärkeää, mutta sen lisäksi stressitasoa voi laskea miellyttävällä sisustuksella ja ympäristöllä. Kodin on tarkoitus olla kotoisa ja viihtyisä ympäristö ja sen sisustusta  voikin muokata miellyttävään suuntaan, saaden olon tuntumaan hyväksi. 

Ympäristöllä on suuri ja suora vaikutus hyvinvointiin ja kannattaakin mahdollisuuksien mukaan panostaa oman kodin viihtyisyyteen. Se ei ole yhdentekevää, vaikka siltä ensin tuntuisikin. Miellyttävät värit ja esineet edesauttavat mielen rauhoittumista ja näin ollen kehokin tuntuu rentoutuneemmalta. 

Edullisesti pienillä muutoksilla iso vaikutus

Kodin tekstiilit ja pienet esineet ovat loistava keino muuttaa kodin ja keittiön värimaailmaa radikaalisti, paljon miellyttävämpään suuntaan. Kattauksen yhteydessä voit käyttää eri värisiä, pirteitä serviettejä, joilla värimaailmaa saa muutettua helposti ja edullisesti. Pirteät ja kivalla tavalla kuvioidut, edulliset Marimekko lautasliinat tuovat mukavaa vaihtelua tummien ja yksi väristen vaihtoehtojen rinnalle. 

Lasiesineet piristävät ympäristöä kummasti. Lasisten koriste-esineiden ja vaasien, sekä maljakoiden avulla voit edullisesti muuttaa värimaailmaa, mutta silti säilyttää lasiset lempiesineesi tyylin vaihtuessa. Mikä olisikaan miellyttävämpää, kuin kaunis Iittala maljakko, jonka voit säilyttää keskipisteenä, mutta silti vaihdella värimaailmaa sen ympärillä. 

Valitse kestävät materiaalit 

Sisustusesineitä ja tekstiilejä valittaessa kannattaa valita hyvälaatuiset ja kestävät materiaalit. Näin ne kestävät hyvänä pitkän aikaa ja voit vaihdella niitä aina halutessasi. Mahdollisuuksien mukaan hyvälaatuiset esineet voi myös myydä eteenpäin helpommin, kun niitä et enää koe tarvitsevasi tai muuten halua pitää niitä. 

Kestävät materiaalit myös säästävät ympäristöä ja näin ollen teet ympäristöteon, kun ne säilyvät hyvänä ja niitä ei tarvitse heittää pois pian. Ympäristön kannalta onkin hyvä että sama esine pysyy pitkään käyttökelpoisena, ehjänä ja hyvänä.