Kulinaristi pääkaupungin sykkeesssä

Kulinaristi pääkaupungin sykkeesssä

Oletko ruokaa rakastava herkuttelija, joka on suuntaamassa Helsinkiin esimerkiksi viikonloppumatkalle? Herahtaako vesi kielellesi, kun mietit kaikkia kulinaristisia elämyksiä, joita tulet matkallasi kokemaan? Oletko jo valmiina varaamaan parhaat maistelumenut ja niihin sopivat viinipaketit? Jos vastasit kysymyksiin kyllä, on tämä artikkeli sinua varten. Esittelen seuraavaksi upeat ravintolat Helsingissä, joihin sinun kannattaa ehdottomasti tutustua ennen matkaasi pääkaupunkiin.

Gaijin on Bulevardilla sijaitseva ravintola, jonka takana häärii Tomi Björck. Aasialaiseen fuusiokeittiöön erikoistunut ravintola tarjoaa lukuisia herkullisia, innostavia ja elämyksellisiä annoksia, jotka sopivat erinomaisesti jaettavaksi koko pöytäseurueen kesken. Paras valinta on maistelumenu ja sen seuraksi viinipaketti. Toinen Björckin ravintola, hotelli Kämpissä sijaitseva ravintola Sanchome on myös tutustumisen arvoinen löytö: tarjolla on sushi- ja sashimitaidetta sekä robata-, otsumami- ja tempura-annoksia.

Lie Mi on ravintola sinulle, joka kaipaat herkullista lounasta tai vaivattoman ravintolaillallisen. Kalliossa ja Töölössä sijaitsevat ravintolat tarjoavat vietnamilaisia keittoja sekä riisi- ja nuudeliruokia, joiden maustaminen on tehty tarkkaan ja huolella annosten kokonaisbalanssia harkiten. Ruokalistalta löytyy annoksia erilaisten erikoisruokavalioiden makuun, joten ravintola sopii hyvin seurueelle, jossa on erilaisia syöjiä! Uskaltaudu siis sisustukseltaan karun oloiseen ravintolaan ja ylläty positiivisesti herkullisista annoksista.

Tenho on laadukkaiden ravintoloiden rennommasta päästä. Kalliossa sijaitsevassa ravintolassa järjestetään viikonloppuisin usein keikkoja, joten herkuttelun lomassa pääsee myös kuuntelemaan elävää musiikki. Ruokalistalta löytyy salaatteja, burgereita ja pitsoja, joissa on käytetty uusia yhdistelmiä. Miltä kuulostaisi esimerkiksi brie-viikunapitsa? Suuntaa tänne, kun kaipaat rentoa hengailua ja laadukasta ruokaa.

 

Nämä tärpit kannattaa ehdottomasti tsekata, kun seuraavan kerran olet suuntaamassa Helsinkiin. Muista tehdä pöytävaraus suosituimpiin ravintoloihin, jotta et jää ilman elämystä!