Pizzeria tasoinen pizza kotona

Pizzeria tasoinen pizza kotona

Odotatko aina perjantaita, jolloin voi hakea pizzaperjantain pizzan lähipizzeriasta tai unelmoitko siitä, että voisit tehdä pizzeria tasoista pizzaa kotioloissa. Se on täysin mahdollista, eikä se vaadi mitään suuria ihmetekoja. Nykyisin tasokkaan pizzan valmistaminen onnistuu kotona mutta yleensä siihen tarvitsee hieman apuvälineitä sekä kokkaustaitoja. Miten sinä voit valmistaa ravintolatasoisen pizzan kotona? Lue siitä seuraavasta.

Aloita ensin taikinasta! Pizza taikinan valmistus ei ole leikin asia vaan se on pizzan tärkein komponentti. Jos taikinan valmistaa huolella, on lopputulos varmasti parempi. Pizza taikina vaatii vettä, jauhoja, hiivaa ja suolaa. Näiden oikea suhde on helppo tarkistaa pizzan valmistukseen tarkoitetulla applikaatioilla. Pääasiassa taikinassa on vettä, suolaa ja jauhoja sekä vain vähän hiivaa. Näiden ainesosien lisäksi tärkeintä taikinassa on sen nostattaminen. Taikinan nostamiseen kannattaa varata kunnolla aikaa. Kun taikina on kunnolla alustettu eli vaivattu, asetetaan se nousemaan joko pöydälle tai jääkaappiin. Pizza taikinan tulee nousta vähintään kolme tuntia mutta jääkaapissa sitä voi nostaa kokonaisen vuorokauden, jonka jälkeen taikina on kimmoisaa ja lopputuloksesta tulee mahtavan kuohkeaa sekä rapeaa.

Pizzan paistaminen on myös tärkeä osa pizzan valmistusta. Pizzan valmistukseen on saatavilla nykypäivänä monia lisälaitteita, joilla voi helpottaa sen valmistusta. On saatavilla erityisiä kaasulla toimivia pizzauuneja, jotka lämpenevät yhtä kuumaksi kuin kunnon pizza uuni ja niissä saa rapean pizzan valmistettua. Jos ei ole varaa omaan pizzauuniin, voi vaihtoehtona hankkia pizzakiven, jonka avulla pizzapohjasta saa rapean uunissa tai grillissä. Grillissä lopputulos on hieman parempi suuremman lämmön takia.

Kunnon pizza tarvitsee myös täytteitä mutta oikeassa pizzassa niitä ei ole liikaa. Kannattaa ottaa muutama ainesosa kuten kinkku, juusto ja tomaatti. Näistä saa hyvän pizzan ja muuta ei sitten tarvitakaan. Pizza voi olla myös pelkästään juustolla ja tomaateilla päällystetty, koska tärkeintä on aina pohja!