Raikasta keittiösi ilme

Raikasta keittiösi ilme

Kun pitkän ja pimeän talven jälkeen koittaa kevät, herää ihmisissä suuri tarve muutokselle. Aurinko paljastaa kaikki pölyisimmät nurkat ja pyyhkimättömät hyllyt. Keittiön ikkunat paljastavat kaikki sormenjäljet ja tuhrut, joita niihin on talven aikana ehtinyt kertyä yllättävän paljon. Levyllä ylikiehahtanut tomaattikastike paljastuu pinttyneen keittolevyjen reunuksille ja lautaset ovat naarmuisia ja kolhuisia. On aika tarttua tuumasta toimeen ja tehdä keittiölle ilmeen kohennus!

On hyvä aloittaa raikastusprojekti yleissiivouksella. Kaiva kaikki tarpeelliset tarvikkeet esiin ja kääri hihasi. Käytä hyvältä tuoksuvia siivousaineita ja siivouksesta tulee hauskaa ja mukavaa, aika kuluu yhtäkkiä kuin siivillä. Hyvä musiikki auttaa myös pääsemään oikeaan tunnelmaan! Siivotessa tulee yleensä yllättävä tarve järjestää myös kaapit uuteen uskoon. Ota kaikki tarvikkeet ja ruoka-aineet ulos kaapeista, tarkista päiväykset ja heitä vanhaksi menneet tuotteet pois. Kaappien järjestystä voit piristää erilaisilla laatikoilla, joihin järjestelet esimerkiksi säilykkeet, jauhot ja niin edelleen.

Samalla on hyvä tarkistaa, missä kunnossa astiat ovat. Astiastot ovat yleensä päivittäisessä käytössä ja saattavat mennä nopeastikin huonoon kuntoon. Siksi kannattaa hankkia uudet lautaset kolhiintuneiden tilalle, laadukkaat kattilat vääntyneiden tilalle ja puinen tarjotin, joka ei ole vielä ottanut kovasti osumaa. https://www.kitchentime.fi/ -verkkokaupasta löytyy laajasti erilaisia kodin ja keittiön tarvikkeita kotiin kuljetettuna. Kokeile vaikkapa uutta värikästä astiastoa!

Keittiön ilmettä piristää aina taatusti myös kimppu värikkäitä leikkokukkia, jonka voi asettaa keittiön pöydälle tai työtiskille. Uudet käsipyyhkeet tai verhot tekevät myös heti pirteän ilmeen – kevään tulo tuntuu taas olevan pari askelta lähempänä!