Terveellinen ravintolatasoinen ruoka on helppo valmistaa kotioloissa

Terveellinen ravintolatasoinen ruoka on helppo valmistaa kotioloissa

Usein isoin este terveellisen, kotioloissa tehtävän ruoan valmistamisessa on jaksaminen. Kuitenkaan kaikki terveellinen ruoka ei ole vaikeasti valmistettavaa tai vaadi niin paljoa huomiota, kuin voisi kuvitella. Nykyaikana on paljon erilaisia laitteita ja apuvälineitä, joiden avulla laiskinkin kokki saa valmistettua terveellistä ja maukasta, ravintolatasoista ruokaa kotioloissa.

Laadukkaat apuvälineet ovat paras alku

Apuvälineiden on oltava hyvät ja oikeasti toimivat, jotta niistä olisi hyötyä. Tylsillä veitsillä leikkaaminen varmasti turhauttaa ja ruoan laittamiseen saattaa kulua huomattavasti enemmän aikaa, kuin alunperin olit suunnitellut. Edulliset ja pitkään terävänä pysyvät Fiskars veitset auttavat kokin kuin kokin saamaan pilkottua ja paloiteltua juuri sen, mitä oli aikonutkin, eikä turhautuminen ole ruoanlaiton esteenä.

Hyvä, tasaisesti lämpiävä paistinpannu paistaa ruoan tasaisesti, eikä ruoka pala keskeltä ja jää reunoilta raa’aksi. Kannattaakin valita oikean kokoinen pannu, joka sopii liedelle ja on helppo pitää puhtaana. Voi olla että tällainen pannu maksaa pikkaisen enemmän, mutta loppuunsa tulet vielä kiittämään lopputulosta.

Anna ruoan valmistua kuin itsestään

Osa ruoista on helppoa antaa valmistua kuin itsestään. Esimerkiksi osa lihoista on mahdollista saada kypsymään tasaisesti ja helposti, kun samaan aikaan teet joitain muuta. Kuten esimerkiksi Sous Vide liha on erinomainen vaihtoehto kiireiselle tai laiskalle kokkaajalle, joka ei jaksa tehdä kunnolla ruokaa, joka tarvitsee erillistä vahtimista.

Paistinpannulla tehtävän ruoan on yleensä oltava jatkuvan vahtimisen alla, mutta Sous Vide liha on helppo jättää valmistumaan käytännössä itsekseen. Lopputulos on varmasti huikean hyvää, sillä liha voi olla monenlaista, jolloin sitä voi käyttää monien erilaisten ruokien kanssa, kuten terveellisten lisukkeiden tai muun ruoan osien kanssa. Kokeile siis ruokia jo kokeilemiesi ruokien ulkopuolelta, tulet yllättymään positiivisesti.