Terveellisellä ruoalla on edelleen suuri merkitys

Terveellisellä ruoalla on edelleen suuri merkitys

Minulla on kerrottavana hyviä ja huonoja uutisia vitamiineista ja mineraaleista. Uuden tutkimuksen mukaan   tiettyjen vitamiinien ja mineraalien ottaminen on yhteydessä alentuneeseen kuoleman riskiin. Huono uutinen on kuitenkin se, että tämän edellytyksenä on se, että ravinteet tulevat ruoasta eikä lisäravinteista.

Tutkimus analysoi yli 27 000 yhdysvaltalaisen aikuisen kyselytietoja. Kyselyä varten haastattelijat kysyivät koehenkilöiltä mitä he söivät viimeisen 24 tunnin aikana ja, mikäli he olivat ottaneet lisäravinteita viimeisen kuukauden aikana. Koehenkilöitä seurattiin keskimäärin 6 vuotta kyselyn jälkeen. Tutkimuksen aikana noin 3600 ihmistä kuoli ja heistä 945 kuoli sydänsairauksiin ja 805 syöpään.

Tutkimuksen perusteella ne ihmiset, jotka söivät riittäviä määriä K vitamiinia tai magnesiumia olivat vähemmän alttiita kuolemaan mistä tahansa syystä tutkimuksen aikana. Mutta kun tutkijat tarkkailivat näiden ravintoaineiden lähteitä, he huomasivat, että vain ravintoaineet, jotka tulivat ruoasta, olivat yhteydessä alentuneeseen kuolemanriskiin. Tulosten perusteella voitiin päätellä lopuksi, että riittävä ravintoaineiden saanti ruoista oli yhteydessä matalampaan kuolleisuuteen ja, että liiallinen ravintoaineiden saanti lisäravinteista voi olla jopa haitallista.